27 Mart 2014 Perşembe

protein kaynakları

Herbalife  firması sağlıklı beslenme ürünleri ile ilgili yazı dizisine proteinlerle devam etmekte. Bu hafta sizlere sağlıklı protein kaynaklarından bahsetmek istiyoruz. Proteinler, vücudun en temel yapı taşlarıdır ve amino asitlerin zincir halinde birbirlerine bağlanmasından oluşan büyük organik bileşiklerdir. Proteinler, bütün hayvansal ve bitkisel kaynaklı besinlerin içinde bulunurlar. Proteinler, amino asit denilen küçük moleküllerden oluşurlar. Bu aminoasitlerden elzem olanları, dışarıdan gıdalarla vücudumuza almak zorundayız.
Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Prof. Banu Çaycı’nın bu haftaki yazısının konusu protein.
Her yiyecekte bulunan proteindeki elzem aminoasitlerin oranı da faklıdır. Esansiyel amino asitleri uygun oranda olan proteinler, sindirim sisteminde fazla kayba uğramadan vücuda alınır ve amino asitlerin hepsi birarada bulunduklarından, bu amino asitlerin birleşerek vücut proteini haline gelmeleri daha kolay ve hızlı olur. Besinlerin 100 gramındaki protein miktarı (gram cinsinden):Soya fasulyesi 30-35gr Kuru baklagiller 20-25gr Yağlı tohumlar 15-20gr Et, tavuk, balık 15-22gr Peynir çeşitleri 15-25gr Yumurta 12-13gr Tahıllar 8-12gr Süt, yoğurt 3-4gr Taze sebzeler 1-2gr Taze meyveler 0.5-1gr (Taze sebze ve meyvelerin büyük bir kısmı sudan oluştuğundan protein miktarları azdır.)
Herbalife firmasının ürünleri arasında herbalife formül 1 içerdiği bezelye proteini ile  kullanıcılarına sindirimi kolay bir içecek sunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder