Herbalife firması sağlıklı beslenme ürünleri ile ilgili
yazı dizisine proteinlerle devam etmekte. Bu hafta sizlere sağlıklı
protein kaynaklarından bahsetmek istiyoruz. Proteinler, vücudun en temel
yapı taşlarıdır ve amino asitlerin zincir halinde
birbirlerine bağlanmasından oluşan büyük organik
bileşiklerdir. Proteinler, bütün hayvansal ve bitkisel kaynaklı
besinlerin içinde bulunurlar. Proteinler, amino asit denilen
küçük moleküllerden oluşurlar. Bu aminoasitlerden elzem
olanları, dışarıdan gıdalarla vücudumuza almak zorundayız.
Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Prof. Banu Çaycı’nın bu haftaki yazısının konusu protein.
Her yiyecekte bulunan proteindeki elzem aminoasitlerin oranı da
faklıdır. Esansiyel amino asitleri uygun oranda olan proteinler,
sindirim sisteminde fazla kayba uğramadan vücuda alınır ve
amino asitlerin hepsi birarada bulunduklarından, bu amino asitlerin
birleşerek vücut proteini haline gelmeleri daha kolay ve hızlı
olur. Besinlerin 100 gramındaki protein miktarı (gram cinsinden):Soya
fasulyesi 30-35gr Kuru baklagiller 20-25gr Yağlı tohumlar 15-20gr Et,
tavuk, balık
15-22gr Peynir çeşitleri 15-25gr Yumurta 12-13gr Tahıllar 8-12gr Süt,
yoğurt 3-4gr Taze sebzeler 1-2gr Taze meyveler 0.5-1gr (Taze sebze ve
meyvelerin büyük bir kısmı sudan oluştuğundan protein miktarları azdır.)
Herbalife
firmasının ürünleri arasında herbalife formül 1 içerdiği bezelye
proteini ile kullanıcılarına sindirimi kolay bir içecek sunmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder